Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

«Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα»


Η Λίνα Μαγισσουλίνα είναι ζωηρή! Πολύ πολύ ζωηρή και κανείς δεν την αντέχει ... ούτε για μια στιγμή! Γι αυτό και οι φίλοι της, την φορτώνουν στο μαγικό ραβδάκι της και την στέλνουν στην Σένια  Μαγισσένια (που μεταξύ μας -μια χαρά περνούσε στην κουζίνα της φτιάχνοντάς σοκολατολιχουδιές, κουραμπιέδες και γλυκάκια για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικάκια!!!)
Και όταν η Λινα η Μαγισσουλίνα αρχίζει τις σκανδαλιές τότε όλα γίνονται στ’ αλήθεια "κάτω - άνω"!!! 
Τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ζωντανεύουν και χοροπηδάνε κ τον κόσμο όλο χαλάνε! Μικροί καλικάντζαροι κάνουν την εμφάνιση τους! Τα «γλυκά» των Χριστουγέννων γίνονται «πικρά»! Ο Άγιος Βασίλης χάνει τα γυαλιά του και δεν μπορεί να διαβάσει τα γράμματα των παιδιών! Και όσο για το σοκολάτένιο πάρκο ονείρων…λιώνει και γίνεται ένα τεράστιο ποτάμι σοκολάτας που κινδυνεύει να πνίξει όλο τον Βόρειο Πόλο!!!!!!  

Άραγε ποια είναι η μικρούλα εκείνη λέξη που θα κάνει την Λίνα Μαγισσουλίνα να σταματήσει τις σκανταλιές, να διορθώσει τα λάθη της και να αποχτήσει πολλούς και πραγματικούς φίλους;

Μια διαδραστική «παράσταση – παιχνίδι» που προσαρμόζεται και απευθύνεται σε παιδιά απο προσχολική ηλικία μέχρι και έκτη δημοτικού. Τα παιδιά εμπλέκονται στις δράσεις και ξετυλίγοντας μαζί με την μικρή Λίνα Μαγισσουλίνα το κουβάρι της ιστορίας, αντιλαμβάνονται τις έννοιες της φιλίας και της αγάπης και ανακαλύπτουν ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να προσεγγίσουν αλλά και να κρατήσουν κοντά τους, πραγματικούς φίλους.
Εμπλουτισμένη με «μαγευτικά σκηνικά» υψηλής αισθητικής κερδίζει και παρασύρει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη στιγμή.
Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Καλλ/κη επιμέλεια-Σχεδ/σμός παιχνιδιών: Σοφία Παπαδοπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Ιφιλένεια Ζαχαριάδου
Στίχοι τραγουδιού φινάλε: Ελένη Στεργίου

Ηθοποιοί- Εμψυχωτές: Σοφία Παπαδοπούλου, Ελένη Στεργίου,Μαριάννα Σχίζα, Βασίλης Ψυλλάς 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου